Ранко Вуковић нови генерални директор ФАП-а, штрајк замрзнут

Надзорни одбор Фабрике аутомобила Прибој именовао Ранка Вуковића за новог генералног директора тог предузећа, потврдио председник Штрајкачког одбора Мирослав Мршевић.

Вуковић је бивши директор Индустрије мотора Раковица, а на нову дужност је именован на предлог Владе Србије, која формално не поставља директоре предузећа у реструктурирању.

Радници ФАП-а су после именовања новог генералног директора замрзли штрајк и чекају да виде какав ће бити његов план за решавање проблема у тој фабрици.

"Наши захтеви су опстанак ФАП-а, исплата свих заосталих зарада и повезивање радног стажа. Пратићемо да ли се ради на испуњавању тих захтева и ако се уверимо да се то не спроводи опет ћемо ступити у штрајк", казао је Мршевић.

Радници ФАП-а су у уторак одмрзли штрајк јер у четвртак, 10. марта, није именован новог генералног директора, како је раније било договорено.

Штрајк радика ФАП-а почео је 23. фебруара, али је замрзнут 3. марта после договора с представницима владе о роковима исплате заосталих зарада и именовању нове управе.

Од тада су исплаћене две од девет заосталих зарада.

ФАП запошљава око 650 радника и једно је десет преосталих предузећа у реструктурирању чија заштита од повериоца истиче 31. маја ове године. Ако до тада не буде нађено решење, предузеће мора да иде у стечај.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије