Потписан уговор о санацији šшколе на Убу вредан 21,4 милиона

Ученици најстарије и највеће основне школе у општини Уб "Милан Муњас" требало би у својим учионицама на јесен да затекну нове клупе, окречене зидове и лифт за другаре са тешкоћама у кретању, пошто је потписан уговор о санацији те школе вредан 21,4 милиона динара.

Премијер Александар Вучић обишао је данас новоизграђену основну школу "Рајко Михаиловић" у селу Калиновац и поручио да ће се школски објекти обнављати у сваком граду у Србији и да ће стандард за ђаке бити бољи.

Обраћајући се мештанима Калиновца, премијер се нашалио да често прича о тоалетима, што, каже, наилази на подсмех, али је подвукао да су деца у том селу раније ишла у пољски тоалет, а сад имају три модерна мокра чвора. 

"Тако ћемо у сваком граду да урадимо", рекао је премијер. Новоизграђена основна школа "Рајко Михаиловић" у селу Калиновац коштала је, како је рекао премијер око девет милиона динара, а, иако је процена да је за обнову основне школе у општини Уб "Милан Муњас" било потребно 34 милиона, данас је тамо потписан уговор на 22 милиона динара.

Премијер је поручио да радови у Убу неће каснити ни дан.

Основна школа у општини Уб "Милан Муњас" има 1.330 ђака, навео је он и додао да ће она бити обновљена и реновирана пре 1. септембра.

"Ти људи од 1982. године нису обнављали школу", рекао је Вучић и захвалио професорима који су, како је истакао, пресрећни што се то сада ради, и задовољни и захвални за оно што је држава учцинила.

Вучић је значај образовања и обнове школа илустровао цитатом Бенџамина Френклина, који каже да је инвестиција у знање најбоља и да се враћа с каматом.

Нема ништа боље и важније од инвестирања у школе, јер, док је школе има и села, навео је Вучић.

"Обнављамо школе које нису обнављане 30-40, а негде и 70 година, да покажемо да можемо да имамо бољи животни стандард и будућност за нашу децу. Људи разумеју да то можемо само кад смо економски стабилни, кад знамо куда идемо и не лутамо, и кад смо одлучни да себе менајмо и да се понашамо озбиљније и одговорније него раније", каже Вучић.

Говорећи о поплавама, премијер је казао да се показало да је влада чишћењем корита и Тамнаве и Уба спречила поплаве у овом крају, а изградња акумулационог језера помаже у наводњавању кад је суша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара