Прикупљен новац за апарат за проверу слуха беба

На Копаонику је организована хуманитарна ски-трка, а сав приход намењен је за куповину апарата за скрининг слуха код новорођенчади, саопштила су Скијалишта Србије.

У хуманитарној ски-трци на стази Караман гребен учествовало је 95 скијаша, а заједно са компанијом Рингиер Аксел Спрингер прикупљена су средства за набавку једног апарата за скриниг слуха код новорођенчади. Покровитељ акције је Министарство здравља, а медијски партнер Радио-телевизија Србије.

Најбоље време је остварио Дејан Лемић (27,59), друго место је освојио Аца Ђорђевић (27,65) а треће Ивица Благојевић (28,52).

Хуманитарну трку су организовали "Скијалишта Србије", "Блиц фондација" и "МК Моунтин Рисорт".

„"Скијалишта Србије су на овај начин желела да дају допринос акцији, како би се прикупила средства за набавку апарата за скриниг слуха код новорођенчади. У трци је учествовало 95 такмичара, а прикупљена су средства за набавку једног апарата за скриниг слуха код новорођенчади", изјавио је в.д. директора Скијалишта Србије Дејан Љевнаић.

Он је позвао све компаније да се прикључе акцији и да дају допринос и помогну да се прикупе средства за набавку апрата за 58 породилишта у Србији.

У Србији се сваке године роди 60.000 беба, а око 300 се роди са оштећеним слухом. Због недостатка тих уређаја, оштећење слуха код деце се касно открије и последице буду знатно веће него када би се глувоћа открила одмах по рођењу.

"Блиц фондација" је 4. марта покренула акцију да се свим породилиштима у Србији обезбеде апарати за рано дијагностиковање оштећења слуха код беба. 

"Велики одзив на данашњој хуманитарној трци на Копаонику је још један доказ да је Србија земља хуманих људи. Наша акција је већ наишла на изузетна ођек и подршку, и ја сам сигурна да ће "Блиц фондација" захваљујући људима великог срца у наредних пар месеци сва породилишта у Србији опремити апаратима за рани скрининг слуха код новорођенчади", казала је управитељица "Блиц фондације" и генерална директорка компаније "Рингиер Аксел Спрингер" Јелана Дракулић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво