Развој интернета и сајбер безбедност у фокусу седмог ДИДС-а

Седма годишња конференција о развоју интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије – "ДИДС 2016" биће одржана 15. и 16. марта, у Хотелу "Хајат риџенси Београд". У оквиру блока који је резервисан за успешне интернет пројекте на националним доменима биће представљен и портал Радио-телевизије Србије.

Конференција ће бити подељена у три тематска блока. Први блок је традиционално посвећен актуелностима у интернет индустрији на глобалном нивоу. Тема ће бити какав утицај најновије вести из интернет света имају на обичне кориснике.

Биће разматране водеће сајбер теме на светском нивоу и најновији трендови – глобална регулатива, права и одговорности компанија, утицај корисника на креирање глобалних политика као и права и одговорности.

Други блок бавиће се веома важном темом интернет безбедности. У фокусу ће бити Закон о информационој безбедности, који је у Србији усвојен почетком ове године. Биће речи о плановима за примену закона у пракси као и о искуствима из региона.

Учесници дискусије ће анализирати шта се у последњих неколико година променило у области интернет безбедности и шта нас очекује у наредном периоду.

Трећи блок је традиционално посвећен успешним интернет пројектима на српским националним доменима. У оквиру овог блока биће представљен и портал Радио-телевизије Србије, који је и претходних година на ДИДС-у навођен као једини медијски портал на .СРБ домену.

Осим РТС-а, биће презентовано још 12 домаћих интернет пројеката који ће говорити о свом развојном путу.

Програм првог дана одвијаће се кроз презентације, предавања и панел-дискусије, са двадесетак релевантних саговорника и модератора из земље и света.

Другог дана биће одржан Регионални интернет форум – РИФ 2016, који ће окупити позване представнике националних интернет регистара из југоисточне Европе, као и представнике државних органа, локалних интернет заједница и глобалних интернет организација.

Организатор конференције је Фондација "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС).

ДИДС се одржава уз подршку ICANN-а (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), водеће организације за управљање интернетом и руковођење његовом глобалном структуром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво