Одаловић за РТС: Очекујемо извештај о свим околностима отмице

Посмртни остаци Јовице Степића и Слађане Станковић теребало би данас да буду пренети у Србију. Вељко Одаловић је за РТС изјавио да је представницима власти у Триполију пренео да Србија очекује детаљан извештај либијских служби о свему што се догодило пре два дана, као и о свим околностима отмице.

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић стигао је касно синоћ у Триполи, где ће обавити неопходне припреме и сакупити документацију за транспорт посмртних остатака Слађане Станковић и Јовице Степића, који је планиран за данас после подне или увече.

Одаловић је за РТС изјавио да је представницима власти у Триполију пренео да Србија очекује детаљан извештај либијских служби о свему што се догодило пре два дана, као и о свим околностима отмице.

Каже да се разговара са властима у Триполију да би се обезбедио авион и добила дозвола да полети.

"Аеродром у Триполију је под одређеним ограничењима и мораћемо да у току преподнева превазиђемо тај проблем и верујем да ћемо до 12 сати све те процедуралне ствари завршити да би у касним вечерњим сатима били у Београду", рекао је Одаловић.

Одаловић је рекао да су истражни органи у Либији били на лицу места и после истраге о свим околностима, као и да ће доставити комплетну информацију о броју страдалих људи, и о томе да ли има људи других држављана, како су обећали.

Министарство спољних послова формирало је посебну групу која утврђује околности пре, за време и после отмице наших двоје држављана, поводом чије је погибије данас и сутра у згради Министарства спољних послова Србије отворена Књига жалости од 11 до 14 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара