Сајам туризма оборио све рекорде

Завршен Сајам туризма у Београду. Организатори су одахнули јер је све протекло како треба. Посетиоци су задовољни добром понудом аранжамана, а учесници великом посећеношћу.

Овогодишњи Сајам туризма потукао је све своје прошлогодишње рекорде. Учествовало је 1.150 излагача из 55 земаља, а сајамским халама је прошетало више од 70.000 посетилаца.

"Овај сајам је донео све оно што смо хтели да постигнемо. Показао је држави где је место туризму као бранши, показао је да ми можемо да генеришемо озбиљне приходе као земља, показао је да оно што туризам представља за ову земљу је тек нешто што ће се као финансијски ефекат показати у будућности", истиче директор Сајма туризма Никола Андрић.

И у националној туристичкој организацију су задовољни резултатима сајма.

"Ове године смо поделили дупло више промотивног материјала него прошле године, што нас заиста радује јер показује да смо привукли пажњу нашим суграђанима и заинтересовали их да део одмора или цео одмор проведу у Србији на веома леп начин", напомиње директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Београд је последњих месеци био домаћин важним спортским догађајима. У спортском духу протећи ће и остатак године. Већ овог пролећа, престоница ће угостити учеснике атлетског митинга, својеврсне увертире за Европско дворанско првенство у атлетици, које ће се одржати следећег јануара.

"Пуно спортских догађаја, пуно манифестације, пуно концерата, приредби, све се то у протекла четири дана на Сајму појавило на нашем штанду и ми смо заиста задовољни. Ако треба да сумирамо резултате, ја мислим да је овај сајам био један од најуспешнијих до сада", указује директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Поред Београда и Новог Сада, Западна Србија је туристички најпопуларнији део земље. Али тамошњи туристички радници знају да се од старе славе не живи.

"Припремамо један туристички брод који ће ове године бар пет пута седмично саобраћати на релацији Перућац–Вишеград. То ће бити нови садржај на целој територији Западне Србије и надам се да ће значајно допринети у привлачењу што већег броја туриста", истиче Горан Глишић из агенције "Тара турс".

Резултат сајма су и пуни београдски хотели и ресторани у протеклих неколико дана, што ће, кроз повећање туристичког прихода, регистровати и статистика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара