Нови мостови за мештане Крупња и Ликодре

У крупањској општини граде се два, а градиће се још пет мостова, који су током поплава пре годину и по порушени на реци Ликодри. Мештани истоименог села али и бројних заселака на побрђима Рађевине имаће са сигурним прелазима и безбедан пут до кућа.

Од цемента и брашна до сена и шпорета у приколици, сваки дан четири-пет пута преко реке до засеока Радишић. Од поплава за мештане Ликодре коњска запрега најсигурнији је такси превоз.

Рођа Алексић из Крупња каже да нема пута па да мештане превози јер је остатак пута узбрдо.

"Кад год нешто затреба, не могу кола, трактор, не може ништа да пређе. Једино коњ може да пређе. Платиш, превезе те овамо и одавде идеш пешке", каже Милојко Васиљевић из Ликодре.

Око стотину домаћинстава са побрђа Рађевине уз Ликодру, реку прелази преко балвана и дасака.

"Кад надође велика река, бојимо се да неко не упадне, морамо да палимо светло да се види колико-толико", каже Михаило Јовановић из Ликодре.

Имају путеве али не и саобраћајну везу са Крупњем, Лозницом и Шапцем. Када се заврше два моста у селу, пут из белоцркванских заселака биће краћи 10 километара.

"Једва чекамо да се уради овај мост на Ликодри да би људи могли да прелазе и да се служе овим путем куда треба да иду за Белу Цркву, а сада идемо овде један мали мостић, па прелазимо, и онда идемо тамо до аутобуске, обилазимо око километар", каже Живко Митровић.

Од децембра радници и багери не стају. Постављени су шипови, раде се прилази. Мостови ће бити завршени половином године.

"Општински буџет неће коштати ништа, мостови се раде из фондова солидарности преко Канцеларије за управљање јавним улагањима и преко УНДП-а", каже помоћник председника Општине Крупањ Мирослав Милутиновић.

Поред два у Ликодри, на сливу истоимене реке радиће се још пет мостова. Мештани крупањске општине кажу – тек тада ће по побрђима запрегу заменити својим колима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије