Донацијa Јапана за помоћ у избегличкој кризи

Амбасада Јапана у Србији саопштила је да је Влада Јапана одобрила додатну бесповратну помоћ од 4,57 милиона долара као одговор на избегличку и мигрантску кризу у Србији.

Буџет за УНХЦР је 1.830.000 долара за пројекат "Ургентна помоћ за избегличку кризу у Србији", за УНДП је 1.095.000 долара за пројекат "Јачање локалне отпорности у Србији: умањивање ефеката миграционе кризе".

Такође, за ИОМ пројекат "Подршка граничној полицији услед повећаног прилива миграната кроз Западно-балканску руту" опредељено је 900.000 долара, а за УНИЦЕФ пројекат "Јачање ургентне помоћи за избеглице и мигранте, са посебним фокусом на децу у Србији" буџет је 750.000 долара.

Подсећа се да је Влада Јапана у септембру прошле године обезбедила у вези са избегличком и мигрантском кризом у Европи бесповратну помоћ вредну два милиона долара Србији, Бившој југословенској републици Македонији и Босни и Херцеговини, кроз УНХЦР, ИОМ и Међународни савез Црвеног Крста (ИФРЦ), од чега је за Србију било предвиђено 961.649 долара.

Додатна бесповратна помоћ од Владе Јапана у износу од 2,7 милиона долара је била обезбеђена и у новембру Србији и Бившој југословенској републици Македонији кроз активности УНХЦР-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара