МУП негира масовно досељавање на Врачар

МУП Србије негирао је информације да се врши масовно досељавање у београдске општине Врачар и Стари град, како тврде поједини политичари.

"Поводом све учесталијег изношења неистина, како од стране појединих медија, тако и политичара, да се врши масовно досељавање у поједине београдске општине попут Врачара и Старог града, Министарство унутрашњих послова обавештава јавност о динамици пријаве и одјаве пребивалишта у овим општинама од 2010. до 2016. године. Статистика јасно показује да се сваке године у општине Врачар и Стари град досели приближно исти број људи", наводи се у саопштењу МУП-а.

Поједине опозиционе странке навеле су да се људи масовно фиктивно пријављују у те две београдске општине како би се изменила структура бирачког тела пред локалне изборе.

Према подацима МУП-а, на Врачар се у текућој години доселило 276 људи, док годишње то учини око 3.000 људи. Тако се у 2015. години доселио 3.291 грађанин.

У истом периоду, Врачар напушта око 2.000 људи по години, док је у текућој години то учинило 160 грађана. У 2015. години из те општине отишло је 2.188 грађана.

Према подацима МУП-а, у општину Стари град у 2016. години дошло је 209 грађана док је у претходним годинама то чинило око 2.400 људи. Прошле године пребивалиште је у тој општини затражила 2.491 особа.

У текућој години Стари град је напустило 145 грађана, док то годишње чини око 2.000 људи. У 2015. години пребивалиште је у тој општини одјавило 2.172 грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије