Читај ми!

Студенти покренули кампању "Ја сам Клина - Косово и Метохија"

Поводом напада на српске повратнике у Клини, студентске канцеларије у Косовској Митровици и Источном Сарајеву покренуле су кампању под називом "Ја сам Клина - Косово и Метохија".

Кампања коју су студенти покренули путем друштвених мрежа, није прва ове врсте пошто су претходно водили кампање #NoKosovoUNESCO, "Ја сам Гораждевац" и "Дан Републике Српске".

Овог пута реч је о кампањи која је покренута поводом напада на српске повратнике и дивљања екстремиста у Клини на Косову и Метохији.

Том приликом је рафалном паљбом пуцано на домаћинства Живковића и Пантића, на срећу као и у Гораждевцу нико није страдао, али је причињена значајна материјална штета на кућама и имовини.

"Ми се опет питамо зашто мора неко да погине да би свет показао емпатију и солидарност, поштујемо ли и живе или само чекамо страдање да би били део нечега што сутра заборављамо", питају се студенти.

Овим кампањама желимо да колико је то могуће подигнемо свест људи, предухитримо жртве, осудимо напад и солидаришимо се са онима који у Клини и даље живе, који вечерас треба да спавају у својим кућама, наводе студенти.

"Зауставимо неке нове пуцње и неку нову Клину, Дечане или Гораждевац. Чувајмо једни друге и мислимо о феномену УНЕСКА данас, а не сутра када већ буде касно. Нека свет види, нека чује и нека се солидарише ако сме и ако није лицемеран", наводе студенти са Косова и из Републике Српске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије