Огњановић: Непојављивање математичара на балкону неспоразум

Директор Математичке гимназије Срђан Огњановић је, поводом тога што се млади математичари нису појавили на балкону Старог двора, рекао да је то био неспоразум који је, како је додао, у међувремену беспотребно преувеличан.

"Радило се о неспоразуму који је у међувремену беспотребно преувеличан, а у неким случајевима потпуно непотребно је добио и политичку конотацију, чему заиста нема места", рекао је Огњановић који је о томе разговарао са представницима Града Београда.

Истакавши да Математичка гимназија има традиционално веома добру сарадњу са Градом Београдом, он је рекао да не сумња да је Град Београд имао добру намеру која "због брзине можда није била реализована онако како бисмо сви волели".

"Не можемо негирати чињеницу да је заиста постојала добра воља градских челника јер су деца на финалној ватерполо утакмици, и то на позив града, била гости заменице председника Скупштине града и једне од најважнијих особа у градском Фонду за младе таленте, Андрее Радуловић", рекао је Огњановић, наводи се у саопштењу Градске управе.

Нагласио је да ће Град Београд ове године бити кључни учесник обележавања 50 година Математичке гимназије што је, како је додао, раније договорено и што довољно говори о односу града према тој школи.

"Данас смо финализирали договор да сва награђена деца, а њих само у нашој школи има више од 20, као и други награђивани на репрезентативним такмичењима буду гости града током предстојећих Дана Београда", рекао је Огњановић.

Рекавши да се неспоразуми догађају, нагласио је да је најважније то што постоје добра воља и разумевање и што ће деци бити одато признање за њихове успехе.

"То је и Граду Београду и нама ипак најважније", закључио је Огњановић који је разговарао са градоначелником Београда Синишом Малим, градским менаџером Гораном Весићем и заменицом председника Скупштине Града Андреом Радуловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се