Књажевац, потпуно нормализовано снабдевање струјом

У Књажевачкој општини потпуно је нормализовано снабдевање електричном енергијом, потврђено је РТС-у у предузећу ЕПС Дистрибуција. Све трафостанице и електрични стубови су под напоном, а за 17 домаћинстава у неприступачним пределима обезбеђени су и агрегати.

Гостујући у Дневнику РТС-а директор преноса у Електромрежи Србије Илија Цвјетић истакао је да није било испада далековода Електромреже Србије и додао да су сви далеководи Електромреже Србије у погону и да се не очекују било какви проблеми.

Цео енергетски систем Србије је стабилан, почев од производње струје и угља до дистрибуције. Остали су ситни кварови и последице ледене кише а монтери Електропривреде Србије цео викенд ће радити како би вратили и све фазе у домаћинство.

Ситуација је све боља, реакција је била брза и полако може да се каже да се нормализовало снабдевање струјом и у том делу Србије.

"Ми дежурамо 24 сата и сваких сат времена се обилази терен. Запослени су на терену и увек су спремни да поправе било какав недостатак", каже Цвјетић.

Додаје да провера на сваких сат времена покрива целу Србију.

"Монтери Електромреже Србије су увек излазили на терен сваког тренутка кад су могли, међутим, научили смо доста ствари из поплава које су захватиле Мајданпек и Обреновац, и тако смо побољшали организацију. Побољшали смо и везе међу људима, тако да сваки човек зна шта ради и спремни смо да сваког тренутка изађемо на терен", додаје Цвјетић.

На табли у диспечерском центру прати се ситуација у целом региону.

"Покривени смо струјом и похвалио бих производњу Електропривреде Србије која је константна и стална. Увек се дешава да енергија иде са истока ка југо-западу из Румуније, Бугарске ка Црној Гори, Албанији, Македонији и има увек резерве ако дође до испада било каквог генератора", истиче Цвјетић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије