Дечија граја - музика за топлину дома

Бела куга узима свој данак, а, према пројекцији УН, до 2050. године негативни демографски тренд довешће до смањења популације у Србији за више од милион и по становника. Томе се одупире мали број брачних парова, а у Косјерићу је све више породица са четворо деце, укључујући и Милошевиће.

Празнични дани око Божића прилика су да породица Милошевић буде на окупу у пуном саставу. Милош је као керамичар обично на терену, јер је његов рад једини извор прихода у породици.

Добра организација неопходна је у вишечланој породици.

"То је најважнији део, и, ако има организације, онда све функционише како треба. Нема, онда је напорно и врло незгодно", каже Милош Милошевић.

У кући се љубав подједнако пружа свој деци, па тако и двогодишњој Николини, којој су Милош и Драгана хранитељи.

"Троје деце смо тад имали, Василија, Луку и Марту, и онда смо узели њу. И после три месеца је Драгана остала у благословеном стању, и родио се Лука после", препричава Милош.

Супруга Драгана је домаћица. Како каже, данас се то занимање уопште не цени.

"Код куће има много више посла него кад жена ради. Мислим да жена, кад оде да ради, она се тамо одмори на неки начин од свих ових обавеза", каже Драгана Милошевић.

Иако је напорно, Драгана материнство доживљава као награду, а Милош као благослов, који је и инвестиција у будућност.

"Овако када имаш више деце, ваљда ће бити и неке помоћи кад остаримо", закључује Милош.

Милошевићи својим примером желе да подстакну и друге брачне парове да искусе лепоту родитељства. Није лако, али звук дечије граје, незаменљива је музика за топлину дома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије