Укинута ванредна ситуација у Књажевцу, још 80 кућа без струје

У Књажевцу је укинута ванредна ситуација уведена због ледене кише која је прексиноћ прекинула снабдевање струјом у великом броју домаћинстава на сеоском подручју. Још 80 домаћинстава је без електричне енергије, а 250 нема једну фазу.

Лепо време је омогућило да током целог дана електромонтери из целе Србије отклањају кварове.

У "Електропривреди Србије" очекују да ће сваки квар бити отклоњен у наредних неколико сати, па ће и ови грађани поново бити снабдевени, речено је Танјугу.

Јутрос је, поређења ради, око 1.000 купаца из тог краја било без струје.

"Очекујемо да ће у наредних неколико сати све бити решено. На томе ради више од 30 екипа и око 100 монтера", речено је Танјугу у ЕПС-у.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић каже за РТС да очекује да сваког тренутка сви добију струју и напоменуо је да су спремни и агрегати.

Такође, додаје Ђокић, решена је ситуација са водоснабдевањем, јер је струја стигла у она места где од ње зависи водоснабдевање.

У борби са последицама ледене кише, ветра и снежних падавина на подручју Књажевца, већ други дан, монтерске екипе из Књажевца појачане су колегама из Зајечара, Бора и околних градова.

ЕПС је раније данас саопштио да њихове екипе даноноћно поправљају кварове на дистрибутивној мрежи на врло неприступачним, планинским теренима и чине све како би мање од 1.000 купаца, односно око 0,003 одсто од укупног броја купаца у Србији, што пре добило електричну енергију.

У другим подручјима Србије снабдевање грађана и привреде електричном енергијом је стабилно, а дежурне екипе у најкраћем року отклањају све евентуалне проблеме у дистрибутивном систему.

Функционисање производних и дистрибутивних капацитета током Божића обезбеђивало је више од трећине запослених у ЕПС-у, а на 24-часовном дежурству је било више од 9.000 радника ЕПС-а.

Спремност производних и дистрибутивних капацитета ЕПС-а потврђена је и током хладног таласа, снежног невремена и олујног ветра, а запослени су уложили рад и труд како би снабдевање електричном енергијом било неометано, наведено је.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије