Антић: Енергетска ситуација потпуно стабилна

Енергетска ситуација у Србији је потпуно стабилна, јер је производња електричне енергије потпуно поуздана, а снабдевање гасом уредно, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.

Александар Антић је, после обиласка подземног складишта гаса у Банатском двору, рекао да се ту тренутно складишти око 420 милиона кубних метара гаса, што, када је у питању гас, обезбеђује апсолутну енергетску безбедност Србије.

Антић је додао да је из тог складишта претходних дана грађанима, привреди и даљинским системима грејања дневно испоручивано између 10 и 12 милиона кубних метара гаса.

Министар је рекао да су се компаније које се баве дистрибуцијом и преносом електричне енергије боље припремиле ове године и да је број кварова и потрошача без струје далеко мањи него претходних година.

"У овом моменту немамо већих проблема, једини проблем је у брдско-планинским засеоцима у општини Књажевац, али се надам да ће екипе (Електропривреде Србије и Електромреже Србије) у току дана и тај проблем решити", рекао је Антић новинарима у Банатском двору.

Антић је данас честитао Божић свим грађанима који славе и захвалио запосленима у енергетском сектору, јер је, данас, њих око 15.000, на дежурству и око 5.000 у приправности, како би се снабдевање енергентима одвијало уредно и несметано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије