Слогом до пословног успеха

Предузетнички дух Пожежана влада не само међу привредницима, већ и међу угоститељима. Занимљиво је да су три кафане у том граду од власника закупили конобари, који су тако показали да се и у Србији слогом може доћи до пословног успеха.

Када су пре шест година три конобара понудила власнику кафане у Пожеги да преузму посао, били су свесни да ће од тог тренутка уместо једне, радити у три смене. И даље конобаришу, јер се морају обезбедити плате за четрнаест запослених.

"Радимо колико треба, нема радно време. Набавка је пре подне, по подне смена, а ради се колико треба", каже Веселин Јордовић.

Миломир Ђедовић каже да су успели да одрже реноме, квалитет и име које је кафана стекла.

Викендом и празницима, резервација је обавезна, јер међу гостима нема протекције, што су већ искусили бивши српски челници.

Зоран Подрашчић каже да нема везе да ли је дошао премијер, председник државе или неко трећи.

"Премијер је једном резервисао, наравно да је имао место. А другачије се десило са другим, који је био актуелни или бивши председник који је хтео да дође, али није било места", додаје Подрашчић.

Успех тројице конобара, иницирао је преузимање посла по истом принципу у још једној градској кафани. Два Ивана дели деценија по годинама, али су рођени истог дана и месеца.

"Прве кораке у угоститељству обојица смо направили у овом објекту", каже Иван Света.

Посао их је одвео на различите стране, а потом су радећи у кафићима на црногорском приморју одлучили да од власника закупе кафану у Пожеги. И даље послужују госте, али имају још седморо запослених.

"То је на крају испало као нека мала Скадарлија у Пожеги, што се види из приложеног и чак је можда боље од Скадарлије", каже Иван Ивановић.

Пре непуних годину дана још једну кафану преузео је бивши конобар, коме помаже и супруга. У те три пожешке кафане тамбураши су задужени за дух Скадарлије, а свеже вруће лепињице су, како кажу, само једна од специфичности угоститеља Пожеге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара