Бозанић честитао Божић патријарху Иринеју

Загребачки надбискуп кардинал Јосип Бозанић упутио је божићну честитку патријарху Српске Православне Цркве Иринеју и православном митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију Перићу.

"Срећан Божић и благословену нову 2016. од срца желим вама, вашим епископима, свештенству, монаштву и свим верницима Српске Православне Цркве. Повезан са вама заједништвом исте вере, искрено вас у Христу поздрављам са изразима особитог поштовања", поручује Бозанић у честитки Иринеју.

У божићној честитки православном митрополиту загребачко-љубљанском, Бозанић је навео да "Отајство (тајна) Божића позива да трајно чезнемо за сусретом са Богом и да не заборавимо да смо љубљени", истакао је Бозаниц.

Оно нас, наводи загребачки надбискуп, учи да се црпећи снагу из искуства Божије близине и нежности, отварамо љубави и милосрђу према ближњима, саопштила је Канцеларија Загребачке надбискупије.

"Нека нам Божићна порука мира донесе благост срца, како бисмо се радосни придружили песми анђела: слава на висинама Богу, а на земљи мир људима, миљеницима његовим", каже Бозанић који такође захваљује Иринеју на честитки коју је поводом Божића и новогодишњих празника упутио њему и католичким верницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара