Мали: Очишћене све улице првог приоритета

Све улице првог приориотета у Београду су очишћене, а током дана очекује се више од 2.000 људи који ће радити у три смене на чишћењу града, како би до краја дана биле "црне" све улице, изјавио је јутрос градоначелник Београда Синиша Мали.

Синиша Мали је, прилоком посете Зимске службе града, рекао да је правило да се у року од четири сата од престанка падавина очисте улице и да буду "црне".

"Као што видите, то смо током ноћи и успели да урадимо и потврда да смо добро радили је да ниједна линија градског превоза, не да није била укинута, него није била ни скраћена", рекао је Мали.

Нагласио је да су током ноћи ангажовани сви ресурси који постоје, да је на терену било 170 возила и више од 1.000 радника, који су радили целе ноћи како би се улице првог приоритета очистиле у потпуности.

"Чшћење улица другог приоритета је у току и наставиће се током јутра и током дана", рекао је Мали на Аутокоманди и додао да је током ноћи посуто више од 1.000 тона соли.

Градоначелник је најавио да ће током дана више од 2.000 људи радити у три смене на чишћењу града, али је рекао да се очекују и нове падавине, те је апеловао на возаче за додатни опрез током дана.

"Дакле, радимо све што можемо, све што имамо је на улицама и наш народ ће увек наћи проблеме тамо где их нема. Али оно што је мени важно је да сви ови људи раде заједно да оспособе град да функционише нормално. Наравно, снег је, не очекујемо да све буде идеално, отежано се функционише, али се функционише, град ради, и то је најважније", рекао је градоначелник.

Додао је да Градско саобраћајно предузеће ради по плану, као и да ће више од 1.000 возила бити од јутра на улицама Београда.

"Имамо краћи застој на трамвајским линијама 5, 6 и 14 у Булевару краља Александра због пуцања водоводне цеви, што се тренутно санира и ујутру ће бити у реду", рекао је Мали и додао да када падне снег и у богатијим градовима, као што је Њујорк, град стоји 10 дана.

"Ми радимо, све што имамо је на улицама, дајемо све од себе, и нека свако мало помогне - да очисти тротоар испред своје куће, зграде и град ће бити много чистији", рекао је Мали.

Градоначелник је код мотела "1.000 ружа" на Авалском путу рекао да је увек било најтеже улице очиштити на том месту и ако су ту улице чисте, може да се каже да је цео град очишћен како треба, кад је реч о улицама првог приоритета.

"Као што видите, градски превоз ради неометано и могу да кажем да смо у томе и успели. Реално је важно данас да очистимо до краја улице другог приоритета. Урадили смо оно што је обећано током ноћи - очистили смо улице првог приоритета", подвукао је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара