Ракић посетио болницу, пакети за породиље

У породилишту у Косовској Митровици током дана очекује се рођење прве бебе у овој години, а градоначелник северног дела Косовске Митровице Горан Ракић је током обиласка, породиљама уручио поклон пакете.

Горан Ракић је у изјави новинарима рекао да се радује што је првог дана у 2016. години, на месту где се рађа нови живот, и истакао да су малишани који су нада у бољу будућност града и највећи поклон родитељима.

Честитао је Нову годину и пожелео им успех, срећу и здравље.

Гинеколог др Милијана Миленковић рекла је да у току дана у породилишту у Косовској Митровици очекују рођење прве бебе у Новој години и подсетила да је у 2015. у овом породилишту свет угледало 689 беба.

Градоначелник Ракић обишао је и хирушко и дечје одељење где је такође поделио новогодишње поклон пакете.

Заменик директора Здравственог центра у Косовској Митровици др Златан Елек рекао је да је ова установа 14. новембра прошле године прерасла у КБЦ и да се нада да ће овај центар бити у рангу осталих клиничко болничких центара у Србији.

Елек је истакао да би до краја јануара требало да добију два 4Д ултразвучна апарата од којих ће један бити за потребе гинеколошког одељења.

"Највише проблема у 2015. години имали смо што се тиче добављања лекова са психоактивним супстанцама, превасходно анестетика, али и поред свих проблема успели смо да на општој хирургији оперишемо 750 пацијената што је за четири постова више него 2014. године", рекао је Елек.

У овој здраственој установи, додао је, ниједног момента није стао оперативни програм ни на једном одељењу и митровичка болница је једна од ретких у Србији у којој се не чека на ни једну врсту хирушке интервенције, односно ради се о болници у којој не постоји листа заказивања операција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се