Вулин: Предуго се окретала глава од српских бораца

Министар за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је Клуб ратних војних инвалида у Нишу и нагласио да се предуго "окретала глава" од српских бораца, од свега што су радили и да нема разлога да их се Србија стиди.

Александар Вулин је нагласио да су се борци за свој кутак изборили сами, својим радом, уз минималну помоћ заједнице и да је поносан на њих, али и да жели да они једног дана буду "поноснији" на српско друштво, него што су сада.

Према његовим речима и име његовог Министарства је промењено, да би се нагласило колико је стало до борачке организације и до бораца.

"Први пут, успели смо да затражимо од 32 факултета да обезбеде стипендије за српску децу и са великом радошћу и задовољством људи су то прихватили, без напора и убеђивања, само их је требало питати", рекао је Вулин.

Навео је да се до сада стипендије деци бораца нису одобравале, зато што они који су водили земљу, само су гледали како да се заборави да ти људе постоје, да су постојали и за шта су се борили.

Вулин је рекао и да данас стоји међу саборцима генерала Лазаревића, међу ратницима који "своју униформу, заставу, земљу никад и нигде нису обрукали", као и да су борци људи који немају везе ни са једном политиком.

"Када су се тукли за Србију, нису то радили ни због једне политике, него су се одазвали на позив своје земље. Како се ми будемо понашали према њима, тако ће се једног дана неке будуће генерације, а ја бих волео да се то никада не догоди, одазову на позив своје земље", нагласио је министар рада.

Председник Савеза борачких организација САБОР-а у Нишу Слађан Динчић рекао је да је циљ било које борачке организације да се борци удруже, а да је простор где је сада њихов клуб, био потпуно запуштен и руиниран.

"Ми смо 9. маја, симболично на Дан победе, ушли у простор и кренули са чишћењем. Даноноћно смо радили и својим снагама постигли да га доведемо у пристојно стање. Ово ће да буде мултифункционални простор, где ћемо да се бавимо културом, а већ имамо и најаве да ћемо имати изложбе дечјих радова", рекао је Динчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво