Полиција озбиљно контролише пиротехничка средства

Иако нико јавно не подржава употребу петарди, чињеница је да се сваке године бележе бројне повреде, и то најчешће деце. У полицији најављују озбиљне контроле и наглашавају да петарде треба куповати искључиво у овлашћеним радњама, с тим да је продаја забрањена особама млађим од 18 година.

Основци старијих разреда једне од највећих школа у Нишу са којима смо разговарали, користе петарде. Готово сви сем једног дечака. Купују их, како кажу, са родитељима, али и сами.

Неки од њих имали су непријатна искуства, али их бацају јер је "забавно да пуцају".

Петарда се боји и др Анђелка Славковић, директорка Дечје хируршке клинике у Нишу, јер јој искуство стечено током 32 године рада говори да нема славља, а нарочито Нове године, без тешких повреда.

Нишка полиција почела је провераву пиротехничких средстава, али и употребе.

Дечија хируршка клиника у Нишу је уочи Нове године заиста лепо окићена. Ипак, овде саветују родитељима и деци да је боље да празнике проведу код куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије