Вулин: Србија показује да је солидарна

Србија је показала да је социјално одговорна и солидарна, изјавио је на Светски дан солидарности, министар за рад Александар Вулин и додао да од 2000. године није улагано више новца у институције социјалне заштите.

Вулин је, приликом посете Дому "Стационар" у Београду, у којем су смештени непокретни или теже покретни корисници, рекао да је Министарство рада у овој години из средстава донатара успело да обезбеди више од 60 милиона динара за разне потребе у области социјалног рада и захвалио свима који су у томе учествовали.

Наводећи да никад од 2000. године није улагано више новца у институције социјалне заштите, Вулин је рекао да је ове године за процес лиценцирања издвојено око 300 милиона динара, а још 400 милиона динара за услуге у заједници.

"Влада се показала као социјално одговорна и солидарна", истакао је Вулин и замолио грађане да са онима којима је то потребно поделе оно што имају - новац, време, знање, вештину.

Вулин је подсетио и да, захваљујући разумевању председника владе, нико из социјалне заштите није изгубио посао.

"Људи који раде у социјалној заштити обављају тежак посао и солидарност коју они показују је велика, то што овде раде не може да се плати новцем", рекао је Вулин, али и истакао да је држава показала да јој је стало до оних који раде у социјалној заштити.

Министар је нагласио да је Србија показала да је солидарна у односу према најстаријим и најмлађим грађанима, али и мигрантима који пролазе кроз нашу земљу.

"Србија показује и доказује да се квалитет једног друштва мери у односу на то како се понашате према најслабијим, а не најјачим грађанима", рекао је Вулин и додао да његово министарство брине о свим грађанима којима је помоћ потребна и да никад не окреће главу од својих грађана.

Корисници дома задовољни су храном, хигијеном, односом радника према њима, а указују и на одређене проблеме - потребна им је рампа за колица, имају проблем са паркингом, а скрећу пажњу и на проблеме паса луталица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се