Тридесет седам година од оснивања САЈ-а

Специјална антитерористичка јединица полиције обележила је 37 година од оснивања. Подсећају да су у најкритичнијим тренуцима штитили државу и грађане, а висок степен тактичке обучености и психофизичка спремност, уз међународну сарадњу, остају њихови приоритети.

Основани на данашњи дан 1978. као Јединица за специјална дејства увек су у првим редовима, пре свега у борби против тероризма и најтежих облика криминала. Поносни на резултате, не заборављају 16 припадника јединице који су страдали у акцијама.

"Основна начела која су нас водила била су и остала част, поштење и патриотизам. Без обзира на све претње, изазове и тешкоће са којима се сусрећемо и које стоје пред нашом отаџбином, САЈ ће увек бити спреман да заједно са осталим субјектима система одбране и безбедности брани и чува мир и безбедност Србије и њених грађана", каже командант САЈ-а Спасоје Вулевић.

Респектабилна јединица део је Министарства унутрашњих послова, на које грађани у сваком тренутку могу да се ослоне, поручује министар полиције.

"Година најтежих задатака, 37 година свега онога што је требало издржати за Србију говори о чврстини јединице и људи који је чине. У сваком времену, у сваком тренутку момци из ове јединице морају да буду спремни да понуде и живот за своју земљу и то је нешто што Србија мора и увек треба да цени", истиче министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Подсећајући да је једна од најстаријих антитерористичких јединица у Европи, директор полиције оцењује да је САЈ за непуне четири деценије увек успешно решавао све задатке.

"Желим да и у наредном периоду остварујете врхунске резултате и заједно са осталим организационим јединицима МУП-а и дирекције полиције будете поуздан чинилац и ослонац у борби против тероризма, организованог криминала и других опасности које прете миру и безбедности наше земље и свих њених грађана", каже директор полиције Милорад Вељовић.

Да ли је Вељовићу ово последњи говор на месту директора полиције, што су новинари после писања неких медија желели да сазнају, министар не жели ни да потврди, ни да демантује.

"Па не бих данас одговарао на то питање, свакако ћу се јавности обратити у наредних неколико дана са одговором о комплетној ситуацији у вези са тим питањем", рекао је Стефановић.

На прослави Дана САЈ-а уручене су захвалнице припадницима јединице за десет и двадесет година службе, за посебна достигнућа, као и великом броју сарадника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара