Јанковић: Значајно обележавање дана миграната

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оценила је да је ове године обележавање 18. децембра, Међународног дана миграната, изузетно значајно јер су, због ратова на Блиском и Средњем истоку и Африци, миграције постале један од највећих изазова савременог друштва.

"Процењује се да је око пола милиона миграната из ратом угрожених подручја ове године прошло кроз нашу земљу", рекла је Бранкица Јанковић, саопштено је из њеног кабинета.

Оценила је да је Србија дала добар пример како треба да изгледа толерантно и хумано друштво, а ту тврдњу, додаје она, поткрепљују и чињенице да је највећи број грађана наше земље показао велику солидарност и спремност да помогне.

"Охрабрује пример председника општине Кањижа Михаља Бимба, који се након препоруке поверенице јавно извинио због изјаве којом је дискриминисао тражиоце азила", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, приликом посете граничном прелазу између Македоније и Србије апеловано је на све надлежне институције, укључујући и међународне, да помогну у спречавању хуманитарне катастрофе.

Јанковић још једном подсећа да смо, као држава и друштво, дужни да се боримо против сваког вида дискриминације и да "ксенофобија и нетрпељивост морају имати широку осуду у сваком демократском друштву".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије