Влада задужила Вујовића да реши проблем породиљских накнада

Влада Србије донела је препоруку да се министар финансија Душан Вујовић и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања сутра састану са представницама породиља. Министар здравља Златибор Лончар каже да ће проблем наплате солидарног пореза породиљама ускоро бити решен.

Како је саопштила Канцеларија за сарадњу са медијима после седнице Владе, састанак је предвиђен како би се пронашло решење проблема наплате солидарног пореза породиљама насталог због кашњења појединих послодаваца у исплати зарада.

Министар здравља Златибор Лончар је током скупштинске расправе о изменама три закона из области здравства рекао да се чуо са министром Вујовићем и да очекује да тај проблем данас или сутра буде решен у складу са закључком Владе. 

Портал "Бебац" затражио је пре два дана од Владе Србије да обустави наплаћивање солидарног пореза породиљама на закаснеле, па потом обједињене накнаде за породиљско боловање.

Како је наведено у саопштењу тог портала, породиљама је опорезована закаснела, обједињена исплата породиљског боловања која је премашила износ од 60.000 динара, односно умањена је за десет одсто, као и све исплате у јавном сектору обрачунате до 1. новембра 2014. године.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је јуче да послодавцима редовно рефундира исплаћена средства на основу уредно поднетих захтева за рефундацију, док наплату пореза спроводи Пореска управа, односно Министарство финансија.

Свесно проблема, Министарство за рад је још пре две године скренуло пажњу Министарству финансија, додаје се у саопштењу.

Солидарни порез се обрачунавао од 1. јануара до 31. октобра 2014. на зараде и друге месечне исплате у јавном сектору веће од 60.000 динара.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара