Вулин: Никад већа издвајања за установе социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је за установе социјалне заштите у наредној години издвојено 700 милиона динара, што је највише у историји тог министарства, најављујући да је први циљ да се 2016. приведе крају процес лиценцирања установа.

"У наредној години на првом месту хоћемо да приведемо крају процес лиценцирања наших установа. Да га завршимо или га бар приведемо веома близу краја. На тај начин ћемо изједначити квалитет услуга у целој земљи", рекао је Вулин који је присуствовао конститутивној Скупштини Удружења послодаваца установа социјалне заштите Србије.

За то је, истакао је он, издвојено скоро 300 милиона динара за грађевинске радове и набавку опреме и 400 милиона динара за унапређење услуга у заједници.

"Издвојили смо 400 милиона динара за оснивање домова, дневних боравака за децу ометену у развоју, боравака за старе...за бројне услуге које пружамо у заједници", објаснио је Вулин.

Та улагања ће, према његовим речима, омогућити да се социјалне установе доведу на највиши могући ниво.

"Обезбедићемо и да у самој заједници, у свакој општини, могућност да ниједно дете са посебним потребама или било ко коме је помоћ потребна, не буде само", истакао је Вулин.

Он је додао да сви они којима је помоћ потребна морају да имају могућност да се ослоне на установе социјалне заштите.

"Нећу да постоји делић Србије у којем неће бити бар неке могућности за помоћ ономе које је она потребна. То треба и мора да уради држава", поручио је министар.

Он је изразио захвалност премијеру Александру Вучићу што је омогућио да све установе социјалне заштите уђу у програм обнове, као и установе здравства и школства.

"То нам значи, не само због тога што ће наше зграде бити поправљене и окречене већ и зато што се показује да се наш рад цени, као и рад других институција важних за грађане, као што су здравство и школство", рекао је Вулин.

Обраћајући се директорима социјалних установа, Вулин је поручио да је добро што формирају своје удружење, које ће им омогућити да подигну свој глас у јавности, која, како је додао, увек каже да су институције социјалне заштите криве за нешто и кад нису.

"Волео бих да, пре него што неко почне да критикује било коју установу социјалне заштите, уђе у једну од њих, да види са колико љубави и пажње ови људи поступају са корисницима, који су често остављени од читавог друштва, некад и од своје породице али никад нису остављени од нас", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара