Протест ратних ветерана у Београду

Представници неколико удружења ратних ветерана протестовали су ду Београду, испред Палате "Србија", захтевајући да се побољша њихов положај и усвоји закон који ће регулисати њихова права.

Ратни ветерани, како су рекли, захтевају усвајање закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца, поделу више десетине станова из јапанске донације који су празни, промену и примену закона у области ортопедских помагала, промену односа друштва према ратним ветеранима, као и прекидање незаконите праксе одузимања статуса ратних војних инвалида.

Председник удружења Српски ратни ветерани Миле Милошевић захтевао је да у име свих удружења ратних ветерана разговара са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином, али је његов захтев одбијен.

"Последња информација је да министар Вулин неће да прими представнике бораца и инвалида, јер наводно има неких пречих послова од нас. Шта је њему пречи посао него да прими ратне војне инвалиде", рекао је Милошевић.

Председник Удружења ратних војних инвалида Србије свих ратова Жељко Васиљевић рекао је да министра Вулина не занимају захтеви организација из области борачко-инвалидске заштите.

"Њега не занимају наши захтеви, нити да чује шта имамо да му кажемо и то зато што нећемо да будемо удружење Покрета социјалиста (Вулинове странке), јер то је једино чиме се ово министарство бави", оценио је Васиљевић.

Васиљевић је најавио да ће ратни инвалиди протест наставити шетњом до зграде Владе Србије у нади да ће их неко примити и разговарати о решавању њихових бројних проблеме.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара