Весић положио цвеће на споменик Николи Пашићу

Градски менаџер Горан Весић положио је цвеће на споменик Николи Пашићу у Београду, поводом обележавања 89. годишњице смрти тог истакнутог српског дипломате.

"Београд се данас са поносом сећа Николе Пашића који је један од најзначајнијих и сигурно најпознатији српски политичар", рекао је Горан Весић новинарима након полагања цвећа.

Истичући да је Пашић радио заиста важне ствари за ову земљу, Весић је навео да је Пашић створио прву модерну политичку странку у историји Србије, био председник владе, председник Народне скупштине, министар спољних послова, у два мандата био је градоначелник Београда...

"Његов живот је веома важан за развој српске демократије у 19. веку и одајући пошту Николи Пашићу сећамо се своје политичке историје и одајемо пошту свему ономе што је била Србија била у 19. веку када је настајала као држава и када је постала модерна европска држава", истакао је Весић.

Како је рекао, нико не може да оспори да је Пашић мудро водио земљу у њеним најтежим тренуцима и да се трудио да одбрани демократске институције.

"Зато га се данас са поносом сећамо", закључио је градски менаџер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара