Шта кочи исплату зарада комуналцима у Лучанима

Недовољно чисте улице или почишћен буџет - шта је прави разлог полемике која се последњих дана води између лучанског комуналног предузећа и председнице те општине. Она је одбила да потпише документ на основу којег би радници примили плату, а они су обуставили рад и протестовали испред локалне самоуправе. Најновија информација је да је сав новац намењен комуналној хигијени потрошен.

Механизација и даље стоји пред зградом општине, а  све док се проблем не реши радници ЈКП Лучане и Гучу неће чистити.

Радници су јуче у знак протеста пред општину довезли машине и камионе и одложили алат за рад. Око 50 запослених у ЈКП Лучани тражило је исплату зарада за новембар, јер, како тврде, урадили су све што се од њих захтевало.

Из општинског буџета сваког месеца издваја се два милиона динара на име плата тог предузећа, а о проблему расправљали су и чланови општинског већа на јучерашњој седници.
Радници кажу да су плату зарадили јер редовно износе смеће, чисте и перу улице, одржавају зеленило.

"Тек су 4. децембра снимљени некакви пропусти који су нама достављени на фотографијама. Мислили смо да то може да се надокнади, али не, они су били искључиви", рекао је председник синдиката Душан Карић.

Директор ЈКП "Комуналац" Миломир Бешевић понавља да не види разлог да се не одобри исплата зарада.

"Сматрам да је реч о некој политичкој позадини, а не угинулој мачки како се наводи", рекао је Бешевић.

Одлуку да не одобри исплату средстава председница општине Весна Стамболић образложила је лошом хигијеном на улицама Лучана и констатацијом да је леш угинуле мачке уклоњен тек по позиву Комуналног инспектора.

"Нерад апсолутно нећу толерисати. Коначно неко мора да схвати да није довољно да долази на посао и прими плату, већ обавезе морају да се извршавају и за то буду награђени", рекла је Весна Стамболић за РТС.

После ових изјава стигле су информације да осим спорног документа који није потписан има и других разлога због ког радници нису примили плате.

Наиме, пара у буџету за комунално предузеће нема, јер су сва средства која су била планирана за комуналну хигијену, за ову годину потрошена.

Како се не би чекала наредна седница Скупштине општине и ребаланс буџета, договорено је да служба за буџет и финансије пронађе начин како да се та средства обезбеде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара