Комуналци ушли у зграду општине Лучани

Око 50 радника Јавног комуналног предузећа у Лучанима упало је у општинске просторије, у знак протеста због неисплаћених зарада. Зграда општине је од седам часова блокирана камионима и осталом механизацијом. Прекинута седница Општинског већа када су радници ушли у зграду. Радници траже оставку председнице општине јер им плате нису исплаћене због угинуле мачке.

Најавили су да неће отићи све док им председница општине Весна Стамболић не потпише "Обрачунску ситуацију" за новембар, на основу које могу да се пребаце средства из буџета општине.

Незадовољни радници затражили су и смену председнице општине. 

Председница општине Весна Стамболић је пре седам дана писаним путем обавестила Јавно комунално предузеће да неће одобрити исплату средстава јер чишћење улица није вршено како је написано и договорено.

"Улица Цветна, пише да је чишћена 30. новембра, што није тачно будући да се ту налази већ дуже време леш угинуле мачке која је уклоњена тек по позиву комуналног инспектора 4. децембра", навела је председница општине.

Председник синдиката у ЈКП Душан Карић је изјавио да је неразумно да се блокира исплата зарада радницима а да, ако нешто није било у реду, "треба умањити плате". 

Директор предузећа Миломир Бешевић, који се јутрос придружио радницима у протесту, оценио је да је у питању "политичка освета" јер је тражио да сви дужници за комуналне услуге морају бити у истом положају.

Истакао је да председница општине жели да заштити најбогатије грађане који годинама не плаћају услуге, а да је он кренуо у принудну наплату, јер нико не треба да буде заштићен. 

Бешевић је за агенцију Бета изјавио да је захтевао да се појединим драгачевским моћницима принудно наплати дуг за воду у милионским износима, јер "ако сиротиња плаћа морају и милионери".

Пред зградом општине се, од 53 радника, налази њих 50 који су најавили да неће отићи док се из буџета не уплати два милиона динара, како би примили плате.

Председница општине одбила је да даје изјаве јер је, како је речено, "заузета", а радницима се обратио њен заменик Миливоје Доловић и подржао их у захтевима, рекавши да је "разлог који наводи председница неаргументован".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара