Б92: Оптужбе против Златије попримају размере злостављања

Оно што новинарка Б92 Златија Лабовић доживљава у данима након увреде министра одбране Братислава Гашића, поприма размере злостављања, оценио је Б92 и најавио подношење кривичне пријаве.

"Против оних које сматрамо одговорнима поднећемо кривичне пријаве, а од надлежних очекујемо да, у складу са својим ингеренцијама, предузму све што је неопходно како би се злостављање Златије Лабовић зауставило", наводи се у саопштењу главног и одговорног уредника информативног програма Б92 Верана Матића.

Истиче се да је министар Гашић свој поступак оценио као сраман и скандалозан, и за њега није тражио оправдања.

"Након тога, међутим, порукама на друштвеним мрежама, наводима на конференцијама за штампу, појединци Гашићу налазе оправдања, а Златију Лабовић оптужују да је новинарску професију понизила сама, да је Гашићев коментар испровоцирала", каже се у саопштењу.

"Нашу новинарку вређају најпростачкијим увредама, наноси јој се бол и патња, истрајава се у огољеној мизогинији и дискриминацији, све са циљем да се, и она лично, али и новинари и медији генерално, застраше и казне због онога што се Гашићу десило", саопштио је Б92.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије