Лончар: Примаћемо лекаре и сестре, комисије одређују вишšкове

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће лекари и медицинске сестре бити запошљавани и да су у свакој здравственој установи формиране комисије које ће, на основу препорука, одредити ко је од немедицинског особља бити вишак у тој установи.

"Нема отпуштања здравствених радника, лекара и медицинских сестара, њих ћемо примати. Отпуштаће се немедицинско особље, административни радници", рекао је Лончар новинарима у КБЦ "Бежанијска коса".

Поновио је да проценат немедицинског особља треба да буде око 10 одсто, а да је у Србији 24.

"О томе се ради. Не отпуштају се лекари и сестре, њих примамо", подвукао је Лончар.

На питање који ће критеријуми бити при отпуштању немедицинског особља, министар је казао да су у свакој здравственој установи формиране комисије, у којима су и чланови синдиката, које ће на основу препорука одредити ко је вишак у тој установи.

"Свака установа за себе имаће комисију која одређује ко је вишак, јер морају да се прилагоде нормативима", објаснио је Лончар и додао да велики број њих већ сада зна која су места вишак и на која су "људи примљени без основа, систематитације и плана".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво