Кућа пуна дечијег смеха

Србија је једна од држава која се суочава са смањењем броја становника. Статистика показује да се у последњих тридесет година све ређе догађа да брачни парови имају двоје или троје деце. Све је више парова без деце а број самохраних мајки је порастао за скоро три процента. У Београду рецимо, према подацима СПЦ, живи више од 40 породица са петоро и више деце.

Личи на вртић, а у ствари, ово је свакодневна слика у београдској породици Василијевић. За маму и тату гајити њих шеторо кажу није нимало тежак посао. Где има слоге и љубави све је изводљиво.

"Венчали смо се, он је морао да ради, ни ја нисам завршила Вишу грађевиску али сам дипломирала на архитектури када сам треће дете родила", каже Јелена Василијевић.

Страхиња Василијевић каже да му није жао што је напустио факултет због породице.

Јеленина мама је васпитачица у пензији и њена јој помоћ много значи као и помоћ свекра и свекрве. За четворо деце добијају додатак по 2.300 динара, а велику подршку имају од СПЦ, односно од Верског добротворног старатељства. Прошле године су са још седам вишечланих породица уз помоћ цркве били на мору у Грчкој.

"То нам је јако значило, тада смо први пут имали времена за нас и било нам је постављено и склоњено и стварно смо се и одморили и причали и уз сву ту подршку и није толико тешко", каже Страхиња Василијевић.

Свештеник Владимир из Верско добротворног старатељства рекао је да је препорука за све оне родитеље који трпе неку врсту незадовољства у свом послу да се остваре као родитељи јер то заиста дарује један унутрашњи мир и спокојство.

Тонски сниматељ није деда мраз али је вадио из торбе све што је нашао и поклонио овим малишанима. Јелена брине о кући и деци, Страхиња не одбија ни један посао како би породица имала све што је неопходно. И имају све. Кућу пуну дечијег смеха, жагора и љубави. Дрва спремна за зиму па шта више?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво