Проглашени добитници ОЕБС-ових награда за "Личност године"

Добитници овогодишње награде "Личности године" Мисије ОЕБС-а у Србији су чланица Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић, Канцеларија за младе Прешево и официр за везу са заједницом у Полицијској управи за град Ниш Марија Ранђеловић.

Овогодишњи добитници награде "Личности године" награђени су за допринос у области рада полиције у заједници, омладинског активизма, борбе против корупције и залагања за слободу медија.

Признање се додељује већ 10 година заредом појединим грађанима Србије за допринос промовисању вредности које засупа ОЕБС.

Мирослава Миленовић добила је награду за допринос у области борбе против корупције и за залагање за слободу медија.

Извештај Савета о власничкој структури и контроли медија, објављен прошлог пролећа, користио је методе форензичког рачуноводства за идентификацију власничке структуре и нетранспарентно финансирање медија.

Миленовићева је и обучавала припаднике српске полиције, тужиоце, новинаре и запослене у Савету, у области форензичког рачуноводства и техника прања новца, како би побољшали своје вештине у истраживању превара и корупције.

Марија Ранђеловић награђена је за посвећеност промоцији рада полиције у заједници и повећању поверења грађана у рад полиције.

Током 2015. године, поред дужности официра за везу са заједницом која је подразумевала комуникацију и повезивање са представницима националних мањина, Ранђеловићева је била контакт особа и за ЛГБТ права и координатор за превенцију насиља у породици.

Канцеларија за младе Прешево, коју представљају Агон Ајети и Валон Арифи, одабрана је због изузетног доприноса омладинском грађанском активизму и залагању за поштовање људских права током избегличке кризе.

Један од најзначајнијих доприноса Канцеларије је промовисање позитивног приступа заједнице према избеглицама и мигрантима у комплексној ситуацији као што је ова.

Награде ће бити додељене вечерас, на свечаности у хотелу "Хајат".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво