Рачун за помоћ Боривоју Димитријевићу

После приче о ученицима Средње техничке школе у Новој Вароши који су се одрекли ужине да би купили ципеле и патике школском другу, јавило се много људи са жељом да помогне. Због тога је отворен девизни рачун на који је могуће уплатити помоћ за Боривоја Димитријевића.

Боривоје Димитријевић сваког дана пешачи 15 километара до школе. Када су остали ученици видели његове поцепане патике, сами су се организовали како би му помогли. Њихов гест многе је пријатно изненадио. 

Боривоје је девето од укупно десеторо деце Млађена и Драгице Димитријевић из села Ојковица на Златару.

Мада живи у оскудици и немаштини, никада се није жалио, а његови школски другови кажу да су га одале патике.

"Приметио сам да мој друг, који седи поред мене, носи поцепане патике и да су му по овом хладном времену ноге мокре, а у школу је долазио по хладном времену у дуксу. Предложио сам друговима у одељењу да сакупимо новац и купимо му патике", каже Миљан Рајић, Боривојев друг из школске клупе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво