Смајловић: Мишљење Ковачевићеве не може да буде притисак

Председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић сматра да мишљење које је уредница РТС Оливера Ковачевић изнела у јавност никако не може да буде притисак на истражне органе, као што тврди СНС.

"Оливера Ковачевић има право на своје мишљење. Не видим како би јавно изречено мишљење једне новинарке могло да представља брутални притисак на рад истражžних органа", каже Љиљана Смајловић за Курир".

Оливера Ковачевић је раније данас за тај лист изјавила да "би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера, а не само уредници и власник Курира".

Српска напредна странка саопштила је да је "брутално политичко мешање Оливере Ковачевић, једног од најмоћнијих уредника на РТС-у, у истражне радње које по налогу Тужилаштва, а у складу са законима Србије, предузима полиција, у најмању руку скандалозно, и показује да је СНС била апсолутно у праву када је изражавала сумњу у објективност и непристрасност појединих челника јавног сервиса".

Власник дневног листа Курир Александар Родић, главни уредник Милан Лађевић и одговорни уредник Марија Кордић позвани су на саслушање због сумње у изазивање панике и нереда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара