Нинчићeва: Млади треба да знају шта је Холокауст

Државна секретарка у Министарству спољних послова Роксанда Нинчић истакла је да младе генерације кроз образовни систем треба да буду упознате са значајем и очувањем сећања на Холокауст.

Роксанда Нинчић је на предавању под називом "Искуства наставе о Холокаусту у Средњој Европи" у Суботици навела да је едукација о Холокаусту кроз образовни систем један од најважнијих облика очувања сећања на тај злочин.

"Они који организују наставу треба да воде рачуна да прича о Холокаусту буде представљена тако да буде пријемчива за узрасте којима се представља, да би генерације које долазе имале непрестано очувану свест о томе шта се током Холокауста догађало и шта је то значило", истакла је Нинчићева.

Конзул Мађарске у Суботици Јанош Бабић рекао је да млађе генерације треба да знају и да буду упознате са ужасним сликама Холокауста.

"Оваквим предавањима желимо да унапредимо и промовишемо толеранцију међу народностима и различитим верама", рекао је Бабић.

Скупу у Градској кући присуствовали су припадници јеврејске заједнице из Новог Сада и Суботице, као и директори и представници образовних институција.

Предавање је организовао Генерални конзулат Мађарске у Суботици у сарадњи са Јеврејском општином тог града.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара