Одбачена пријава против Вучићевића и Драгића, поступак против Корница

Више тужилаштво у Београду одбацило је кривичну пријаву коју је Александар Корниц поднео против Дамира Драгића и Драгана Ј. Вучићевића, док ће против Корница бити покренут поступак због лажног пријављивања који ће водити надлежно Основно јавно тужилаштво.

У саопштењу Вишег тужилаштва прецизира се да је у предистраžжном поступку утврђено да Драгић и Вучићевић нису извршšили кривична дела која су им пријавом Корница стављена на терет, као ни било које друго кривично дело за које би се гоњење предузимало по слуžжбеној дужžности.

Против Корница биће покренут поступак за кривично дело лаžжно пријављивање за које је надлежžно Основно јавно тужžилашšтво, које ће поступати у том поступку, наводи Више тужилаштво.

Корниц је 23. новембра поднео кривичну пријаву против Драгића и Вучићевића због кривичних дела принуде, повреде слободе говора и јавног иступања и кривичног дела злоупотребе поверења.

Тужилаштво је пре неколико дана дало захтев полицији за прикупљање потребних обавешšтења у вези са Корницовом кривичном пријавом у којој је споменут и премијер Александар Вучић, који се добровољно јавио полицији ради полиграфског тестирања.

Како је раније рекао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, Вучић је прошао полиграф који је показао да нема везе с догађајима из пријаве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара