Влада издвојила још 20,7 милиона динара за Танјуг

Влада Србије одобрила је исплату 20,7 милиона динара из буџетске резерве Новинској агенцији Танјуг, објављено је у последњем броју "Службеног гласника".

Како се наводи, Влада је 28. новембра издвојила 20.732.000 динара за "обезбеђење недостајућих средстава потребних за решавање правних последица престанка рада Јавног предузећа Новинске агенције Танјуг".

За исту намену, Влада Србије је 30. октобра такође из буџетске резерве за агенцију Танјуг издвојила 17.458.000 милиона динара.

Владином одлуком агенција Танјуг престала је да постоји 5. новембра, након два безуспешна покушаја приватизације.

У Владиној одлуци о правним последицама престанка рада агенције Танјуг, коју је потписао премијер Александар Вучић, наводи се да ће Танјуг исплатити све неисплаћене зараде и друга примања која су запослени остварили по основу рада у Танјугу до дана престанка радног односа.

У одлуци се додаје и да запослени остварују право на отпремнине у складу са Одлуком о утврђивању Програма за решавање вишка запослених у поступку приватизације за 2015. годину.

Директор Танјуга, по исплати зарада, отпремнина и других обавеза, поднеће Агенцији за привредне регистре пријаву ради брисања Танјуга из Регистра привредних субјеката, наводи се у одлуци и додаје да ће директор Танјуга за обављање послова у вези са престанком рада Танјуга ангажовати по уговору потребан број извршилаца.

По брисању Танјуга из Регистра привредних субјеката, Регистратор медија ће по службеној дужности избрисати медиј чији је Танјуг издавач из Регистра медија, пише у Одлуци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво