Читај ми!

Вулин: Не може се знати ко је међу избеглицама терориста

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да од укупно 490.000 избеглица које су прошле кроз Србију, никако није могло да се провери да ли је неко од њих терориста.

Александар Вулин је рекао да је тешко знати да ли је неко међу пристиглим мигрантима терориста, с обзиром на то да многи од њих немају никаква документа и не налазе се на Интерполовим потерницама.

"Ни за кога од њих не може се са сигурношћу знати ко су и одакле долазе и да ли су они ти за које се издају, да ли су им документа одговарајућа", рекао је Вулин новинарима.

Према његовим речима, они најчешће и немају никаква документа јер, како је додао, нема више држава из којих долазе.

Вулин је рекао да се мигранти за које се претпоставља да су учествовали у нападу у Паризу, а који су прошли кроз Грчку и Србију, не налазе ни у једној бази података, тако да Србија никако није могла знати да ли они представљају опасност.

Министар је, такође, рекао да је Србија њих ипак евидентирала, као што евидентира све избеглице које пролазе кроз нашу земљу и да је тако Министарство за рад показало да је и у толикој маси успело да их све региструје и показало да зна да ради свој посао.

Како каже, сви који пролазе кроз Србију се региструју, фотографишу и узимају им се одговарајући подаци, а то је једино што ми можемо да урадимо у оваквој ситуацији.

Вулин је поновио да ће бити појачане мере безбедности на граници и да ће контроле бити дуже и да ће их обављати више људи, као и да је држава све урадила да избегне потенцијално угрожавање безбедности у мигрантској кризи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара