"Спремни да понесемо део терета, али не сами"

Србија одговорно приступа проблему мигрантске кризе и спремна је да понесе свој део терета, али не може сама и неопходна јој је директна финансијска помоћ, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Министар се током састанка са известиоцем Комитета за миграције, избеглице и расељена лица ПС СЕ, задуженом за праћење ситуације у државама кроз које мигранти пролазе на свом путу ка ЕУ Тинеке Стрик, и поновио став владе да Србија неће дизати ограде на својим границама.

Како је саопштио МУП, Стефановић је истакао и неопходност да се на европском нивоу донесе дугорочно одрживо решење.

Министар је током састанка информисао Тинеке Стрик о ситуацији у Србији када је у питању мигрантска криза и о мерама и активностима које Србија и МУП предузимају по том питању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије