Читај ми!

У Прешево стигло више од 8.000 избеглица

Током последња 24 сата више од 8.000 миграната допутовало је из Миратовца у Прешево, каже координатор Канцеларије за младе у том месту Ваљон Арифи.

Мигранти долазе возовима, аутобусима, аутомобилима, такси превозом и уплашени су због тога што су чули да Словенија диже ограду, журе да што пре стигну те због тога има и нервозе међу њима.

Арифи каже да је кроз Миратовац након штрајка у Грчкој било регистровано званично око 10.000 миграната за 24 сата.

"Од синоћ до сада регистровано је око 8.000, а до краја дана према нашим инфорамацијама биће 10.000 избеглица", наводи Арифи.

С обзиром на то да је за сутра најављен штрајк у грчкој, Арифи каже да "према информацијама које има Канцеларија за младе, а које добија од центра из Грчке, у наредних три дана очекује се мали број људи, али ће након та три дана штрајка, бити опет велики талас од око 20.000 људи".

Арифи појашњава да аутобуски превоз из Миратовца до Центра у Прешеву функционише до 12 сати увече након чега мигранти долазе пешке или таксијима до Миратовца.

Испред Прихватног центра у Прешеву редови, колоне и нервоза, а мигранти једва чекају да се дограбе документације са којом могу да иду пут Хрватске.

Њих око 5.000 вечерас чека да им се издају документа.

Има и оних који увијени у јакне и ћебад спавају и чекају аутобуски превоз до Шида.

Како је јавио Танјугов извештач са лица места, сваких двадесетак минута испред Центра се паркирају по два аутобуса и мигранти се укрцавају.

Осим данашњег покушаја пробијања заштитне ограде, нема већих проблема и може се рећи да све функционише у најбољем реду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије