Николић: Пораст нетолатанције у земљама ОЕБС

У државама из регије ОЕБС, због насилне идеологије која злоупотребљава ислам, суочавамо се са порастом поларизације, нетолеранције и ксенофобије у друштву, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Александар Николић.

Претња тероризма и насилног екстремизма повезују ОЕБС у јединствену безбедносну заједницу, рекао је Николић у Тел Авиву, на Међународној конференцији о борби против тероризма која се одржава у организацији ОЕБС-а и Министарства спољних послова Израела од 9. до 11. новембра.

У обраћању учесницима конференције, подсетио је на кораке које Србија предузима на националном плану кроз усвајање нове Националне стратегије за борбу против тероризма до краја ове године, као и на међународном плану у оквиру председавања ОЕБС-ом.

"Криза повећаног прилива миграната изложила је Србију екстремном напору на Балканској рути, коју подносимо одговорно уз максималну ангажованост свих надлежних органа," нагласио је Николић, саопштено је из тог министарства.

На конференцији у Тел Авиву се разматрају механизми за суочавање са сложеним претњама од тероризма, укључујући превенцију, коришћење интернета, капацитете криминалистичко-правног система и рехабилитацију и реинтеграцију екстремиста.

Посебан део конференције, како се наводи, представља размена најбоље праксе у суочавању са овом савременом претњом, која је од великог значаја за израду нове стратегије Србије, у складу са изазовима у региону Југоисточне Европе, активностима у оквиру поглавља 24 и заштите безбедности и слобода наших грађана

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије