Читај ми!

Милетић: Добро је што се води полемика о истополним браковима

Регионални Директор "Цивил рајт дифендерса" за Западни Балкан Горан Милетић изјавио је да је добро што се последњих дана води полемика по питању истополних бракова у Србији, али да он сумња да ће се било шта променити по том питању, јер за то још нема подршке владајућих партија.

Горан Милетић је агенцији Бета рекао да је владајућа коалиција прилично "ћутљива" по питању ЛГБТ права.

"И када смо имали прајд (параду поноса), имали смо људе који су присуствовали, али није то била нека веома јасна и недвосмислена подршка од стране највеће партије у Србији, подршка нека јесте постојала, али врло двосмислено", рекао је Милетић.

Милетић је навео да је позитивно и добро што је лидер опозиционе Социјалдемократске странке Борис Тадић променио мишљење и што је сада за истополне бракове.

Међутим, како је додао, ту промену треба поздравити, само уколико је она искрена, а не зарад прикупљања политичких поена.

"То је оно што желимо, да људи мењају своје мишљење, да евентуално ако раније нису разумели зашто треба да постоји брачна једнакост и зашто треба да се поштују људска права то треба поздравити, али не ако је из политичких или неких других разлога", навео је Милетић.

Милетић је напоменуо и да су невладине организације урадиле предлог закона о истополним браковима и да посланици, ако се озбиљно залажу за то питање, могу да га предложе скупштини.

Лидер СДС-а Борис Тадић изјавио је недавно да се залаже да у Србији буде правно регулисана брачна заједница особа истог пола, као и да тим паровима треба одобрити и усвајање деце по регулисаној процедури.

На то су реаговали представници владајуће коалиције из Јединствене Србије и Социјалистичке партије Србије, који се томе противе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се