Читај ми!

Ускоро привремено решење за воду у Пожаревцу

Вода у Пожаревцу већ скоро месец дана званично није за пиће и припремање хране, због повећане количине нитрата. Градска власт је прогласила ванредну ситуацију како би могла у убрзаном поступку да макар привремено реши тај проблем и грађанима обезбеди здраву воду за пиће.

Град је предложио да се вода у инфилтрационе базене, који штите водоизворишни кључ од продора подземних вода, допрема изградњом цевовода дугог 4,5 километара из два вештачка језера као и из два бунара која би се изградила у исте сврхе, јавља дописник РТС-а.

Пројекат изградње бунара коштао би око 13 милиона динара, а цевовод би требало да обезбеди ЕПС.

Директор ЈКП "Водовод и канализација" у Пожаревцу Саша Ваљаревић упозорава да су већ кренули мразеви и ниске температуре и да се зато жури како би за десет или петнаест дана почела реализација другачијег технолошког сестема водоснабдевања града Пожаревца.

За сада грађани Пожаревца снабдевају се водом из цистерни које долазе из Костолца, а рачуни за воду ће бити нижи.

Постоји иницијатива групе грађана која тражи да се спусти цена воде, али директор Водовода каже да би цена воде могла да буде максимално 20 одсто нижа и то у случају ако вода не би могла да се допрема цистернама.

Трајно решење би могла да буде и фабрика воде за коју идејни пројекат постоји и налази се у Министарству пољопривреде и заштите животне средине на ревизији.

Средства би могла да се обезбеде из Фонда за заштиту животне средине Пожаревца и из кредита.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се