Читај ми!

Српски војници на војној вежби у Немачкој

У америчком центру за обуку "Хоенфелс" у Немачкој у току су заједничке војне вежбе у којима учествују и припадници Војске Србије.

Како јавља извештач Танјуга са лица места, у вежби "Заједничка одлучност В", од укупно 4.600 војника, учествује и 99 припадника српског 21. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске, а вежба је до сада показала да Војска Србије не заостаје за другим земљама.

Припадници ВС током вежбе, коју екипа Танјуга ексклузивно прати, уче од америчких војника тактике у оружаним сукобима, али пре свега како да сарађују на терену са војним формацијама из разних земаља.

Вежбу организује Европска команда Оружаних снага САД с циљем да унапреди интероперабилност и међусобно разумевање припадника копнених војски у реализацији операција у мултинационалном окружењу.

Српски војници су до сада одлично испунили добијене задатке на терену Центра за обуку који се простире на 160 квадратних километара.

Од америчке војске добили су на располагање возила којима испуњавају задатке на терену.

Српски војници, као и остали учесници, готово све време проводе на терену.

Кроз сталну комуникацију са припадницима војски других земаља размењују се и искуства и сазнања у операцијама.

Јединице Копнене војске обучавају се у мултинационалном центру за обуку "Хоенфелс" од 2011. године и то је четврта вежба на којој учествују припадници 21. пешадијског батаљона.

У заједничким вежбама укупно учествује 4.600 војника из 16 земаља и то из 10 земаља чланица НАТО, док су остале државе чланице Програма партнерства за мир.

У вежбама, поред српских, учествују и војници из Албаније, Бугарске, Француске, Немачке, Литваније, Холандије, Норвешке, Румуније, Словеније, САД, Грузије, Црне Горе.

Вежба траје до краја идуће седмице, када је планиран повратак српских војника у земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се