Читај ми!

На пролеће градња 363 стана у Краљеву

Потпредседница владе Зорана Михајловић најавила је у Краљеву да ће у марту почети градња укупно 363 стана за породице чији су стамбени објекти оштећени у земљотресу у том граду 2010, као и да ће бити завршени 2019. године.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је, у Народном музеју Краљево, потписала Споразум о сарадњи на реализацији пројекта стамбене обнове после земљотреса граду са градоначелником Томиславом Илићем и директорком Републичке агенције за становање Мајом Лакићевић.

Михајловић је том приликом најавила да ће се градити стамбени објекти и у другим градовима у Србији.

"Краљево није једини град где ћемо градити, у наредном периоду почећемо да градимо и у Кикинди, Старој Пазови и Панчеву", рекла је Михајловић, поручујући да је један од циљева Владе Србије да се у сваком граду живи боље.

Министарка је додала да ће сваке године у Краљеву бити завршена по једна зграда, тако да ће четврта зграда бити готова 2019, као и да је вредност те инвестиције 13 милиона евра.

Четири нове зграде ће имати укупно 17.000 метара квадратних, а радови ће бити финансирани средствима Републике Србије, Града Краљева, кредита Развојне банке Савета Европе, као и Инвестициног фонда за Западни Балкан.

Михајловић је нагласила да је кредит био одобрен још пре више година, али да га је сада активирало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Навела је да ће свака зграда имати осам спратова и да ће станови бити много веће квадратуре од оне које су власници станова имали у зградама оштећеним у земљотресу у Радничком насељу у Доситејевој улици. У том насељу у земљотресу је оштећен 21 стамбени објекат.

Михајловић је затим отворила изложбу "Урбана регенерација Краљева" на којој су изложбена најбоља урбанистичка и архитектонска решења за то насеље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара