Бесплатан оброк сваког дана у Београду узме 10.500 људи

У Београду 10.500 људи сваког дана узме бесплатан оброк, а 40 одсто је деце узраста до 18 година, рекао је Игор Бошњаковић из Центра за социјални рад.

Цело друштво мора да се укључи у решавање проблема деце, а потребно је заштитити интересе малишана, обезбедити здравље и пружити безбедност, рекао је Игор Бошњаковић гостујући на РТС-у.

Према породичном закону, за права деце одговорни су родитељи, односно природно окружење у којем одрастају, али није одговорна једино породица, указао је Бошњаковић.

Дете иде у школу и вртић. Постоји низ институција које су укључене у живот тог детета", истакао је Бошњаковић.

Бошњаковић је нагласио да је основно право детета да живи са својим родитељима и у природној средини и да се материјално помаже породицама.

Школски педагог Дијана Манце рекла је да не зависи све од школе, породице и државе, али да много тога и зависи и да није мали број деце која су гладна и промрзла зато што им је искључена струја.

"Оно што можемо да урадимо јесте да напишемо писмо Центру за социјални рад, да опишемо проблем", истакла је Манце и указала на случај девојчице која је са 10 година радила у стриптиз бару да би прехранила свог оца, јер мајку није имала.

Према подацима Европске мреже против сиромаштва за 2014. годину, како је речено, у Србији 628.000 људи живи у тешком сиромаштву, што значи да свака десета особа није успела да се нормално прехрани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара