Министарство одбране: Гашић не живи у вили на Сењаку

Министарство одбране саопштило је да министар Братислав Гашић не живи, како је навео Војни синдикат Србије, у вили у улици Милована Глишића, већ у војном објекту у улици Јеврема Грујића, као и већина претходних министара одбране.

Пре усељења, истиче се у саопштењу, објекат у улици Јеврема Грујића опремио је министар Гашић личном донацијом министарству и ВС већом од милион динара.

"Јавност и војни синдикати су добро упознати са његовим личним хуманитарним акцијама, као и са чињеницом да му плата износи 89.180,45 динара", наводи се у саопштењу.

Поводом навода Војног синдиката Србије да је министарство за министра Гашића код агенције ДИПОС обезбедило вилу у улици Милована Глишића 3, то министарство истиче да су у том саопштењу "једног од 11 војних синдиката" изнете тенденциозне неистине о реновирању и намени објекта у улици Милована Глишића.

Из Министарства поручују да се објекат тој улици не користи и не реновира за потребе министра одбране, већ за потребе смештаја страних делегација које бораве у посети министарству и ВС.

Истиче се и да је након анализе трошкова и издатака за репрезентацију, а који се односе, пре свега на плаћање смештаја и исхране за стране делегације које долазе у радне посете, донета одлука о рационализацији трошкова.

Смештај за већину страних делегација, додаје се, биће обезбеђен бесплатно у војним објектима, а храну за потребе службених ручкова и вечера припремаће Војна установа Дедиње и друге јединице, чиме ће се, како се наводи, уштедети средства која се за исту намену троше по хотелима и ресторанима.

"Трошкови хотелског смештаја са доручком за страну делегацију нивоа начелника Генералштаба 31. јула и 1. августа 2015. године износили су 130.156,00 динара. Да је у овом случају био кориштен објекат у улици Милована Глишића, трошкови смештаја и исхране би износили око 10.000,00 динара, што је више од 13 пута јефтиније", истиче се у саопштењу.

Из Министарства одбрана напомињу и да су током 2010. и 2011. године трошкови смештаја и исхране страних војних делегација износили скоро 46 милиона динара, а ове године 13 милиона.

Смештањем и исхраном делегација у војним објектима вишеструко ће се смањити трошкови, због тога што је смештај у војним објектима бесплатан, а исхрану ће обезбедити Војна установа Дедиње.

У саопштењу се наводи и да се у складу са одлуком министра одбране, приступило уређивању објеката којима располаже ВС, као и закупу новог објекта за потребе пријема страних делегација.

У ту сврху је, истичу, изнајмљен објекат у улици Милована Глишића 3 на Сењаку од агенције ДИПОС за месечну надокнаду од око 70.000,00 динара.

"Објекат је реновирала Гарда ВС. За овај објекат министарство је издвојило 3,38 милиона динара за куповину опреме и намештаја на тендеру, док је уређивање зелених површина око објекта реализовано у виду набавке мање од 400.000 динара, а извело га је јавно-комунално предузеће из Крушевца, које је изабрано као најповољнији извођач радова", наводи се у саопштењу.

Додају и да се за смештај страних делегација реновира и објекат у улици Андре Николића, док је један од објеката у Генералштабу ВС, претходно реновиран за потребе смештаја делегација нижег нивоа.

Са циљем уштеда, за потребе званичних разговора и ручкове са страним делегацијама стављени су у функцију салони у Дому Војске Србије у Београду.

"Синдикат који себе представља као једини је исти онај који је од министра одбране тражио луксузне аутомобиле, просторије, телефоне и секретарицу", закључује се у саопштењу Министарства одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се