Читај ми!

Уручени кључеви станова у Косовској Митровици

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић уручио је кључеве и решења о усељењу станарима двеју зграда, изграђених средствима Владе Србије у насељу Бошњачка Махала у Косовској Митровици.

Марко Ђурић је истакао да улагање Владе Србије у Косовску Митровицу није случајно, јер је реч о стратешком улагању.

"Косовска Митровица је за Србе на Косову и Метохији град од стратешког значаја. То је једина велика урбана средина која је сачувана после свих погрома, насиља и протеривања од 1999. године наовамо и ми ћемо наставити да посебну пажњу посвећујемо развоју Косовске Митровице", рекао је Ђурић.

Навео је и да ће се у наредним месецима видети активности које ће заједно са градом Косовском Митровицом Влада Србије спроводити, додајући да Косовска Митровица треба да буде леп и сигуран дом свих који у њој живе, без обзира на националност.

Ђурић је рекао да ће Влада Србије наставити да буде присутна на овом подручју и радиће на јачању квалитета живота и стварању бољих услова за останак и опстанак наших људи.

Подсетивши да је Влада Србије заједно са општином у претходних 12 месеци изградила 100 станова у Косовској Митровици, пре свега за младе брачне парове са децом, Ђурић је честитао свима који се данас усељавају у нове станове.

Уручењу кључеве и решења о усељењу станарима двеју зграда у Косовској Митровици присуствовали су и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, министри за заједнице и повратак и локалне самоуправе у косовској Влади Далибор Јевтић и Љубомир Марић и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је обишао троје младих чланова породице Симоновић без родитеља, узраста од 14, 18 и 23 године, у њиховом новом стану.

Вредност пројекта изградње станова за социјално угрожžене породице на Космету је 60 милиона динара, а 24 стана, по 12 у свакој згради, су просечне површине око 60 квадратних метара.

Директор Канцеларије за КиМ мештанима села Суви До у близини Косовске Митровице данас додељује три тоне семенске пшенице и три тоне вештачког ђубрива, намењених јесењој сетви. Средства у износу од 314.000 динара за пшеницу и ђубриво обезбедила је Влада Србије, преко Канцеларија за Косово и Метохију.

Како је наведено у саопшšтењу Канцеларије за КиМ, роба ће бити ускладиштена у домаћинству пољопривредног произвођача Радована Апостоловића, одакле ће се обавити расподела мештанима Сувог Дола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво